Умєров обговорив зі Столтенбергом військові потреби України та ситуацію на фронті

Умєров обговорив зі Столтенбергом військові потреби України та ситуацію на фронті

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні у Брюсселі обговорили ситуацію, що складається в Україні, на полі бою проти російської агресії. Під час розмови керівник альянсу підтвердив непохитну рішучість союзників у підтримці України.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті НАТО.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на непохитній підтримці Альянсу на адресу України під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим в понеділок (4 грудня 2023 року). Генеральний секретар та міністр Умєров обговорили розвиток подій на полі бою та термінові військові потреби України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівник Альянсу зауважив, що зимові умови ускладнять ведення бойових дій, тож союзники мають намір наростити свою політичну та практичну допомогу Україні у її обороні проти російського вторгнення. Столтенберг підтвердив, що Альянс буде надавати Україні довгострокову допомогу з метою досягнення повної взаємосумісності сил України й НАТО та щоб надалі наблизити Україну до Альянсу.

«Генеральний секретар Столтенберг та міністр Умєров також обговорили шлях України до членства в НАТО та зусилля України у реформах. Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО, коли всі союзники погодяться, і коли всі умови будуть дотримані», - наголошується в інформації.

Читайте також: Умєров провів зустріч із послом Британії

Як зазначається, переговори між Україною і НАТО сьогодні продовжили обговорення, що відбулося минулої середи під час зустрічі ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Це була вже третя зустріч керівників НАТО та оборонного відомства України. Столтенберг та Умєров зустрічалися у вересні під час візиту генерального секретаря альянсу до Києва та під час зустрічі міністрів оборони НАТО, що відбулася у жовтні в Брюсселі.

Як повідомлялося, сьогодні ж міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з керівницею військового відомства Бельгії Людивін Дедондер.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-