В Україні загинули ще двоє грузинських бійців

В Україні загинули ще двоє грузинських бійців

Укрінформ
На війні в Україні загинули двоє бійців "Грузинського легіону" - Рамаз Фетелава і Бека Ломашвілі.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ. 

За інформацією "Грузинського легіону", бійці загинули під час наступальної операції на Донецькому напрямку. Ще дев'ять бійців поранені, стан трьох із них важкий.

Фото: Грузинський легіон, Фейсбук

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в України загинули понад 50 грузинських бійців.

Раніше видання повідомляло, що російські державні ЗМІ з посиланням на Міноборони Росії повідомили про взяття в полон 14 листопада двох громадян Грузії - Георгія Чубітідзе і Георгія Гоглідзе.

Це підтвердили два джерела грузинської служби Радіо Свобода та "Эхо Кавказа".

Представники партії влади Грузії заявили, що у Тбілісі немає можливості займатися питанням звільнення громадян Грузії, які потрапили в російський полон, оскільки держава не є стороною конфлікту.

Грузинський омбудсмен Леван Іоселіані також заявив, що не займатиметься питанням звільнення громадян Грузії.

"На цьому етапі ми не включені (в цей процес – ред.). Якщо буде необхідність підключитися, звичайно, ми підключимося. Тут ідеться про комунікацію з відповідною організацією…, тобто про комунікацію з російським омбудсменом, яку я поки що не налагодив і не бачу в ній необхідності навіть зараз. Що стосується держструктур, ми з ними на зв'язку і в нас є інформація про те, що і як відбувається. Щодо захисту прав, на даному етапі у мене не було жодного спілкування з моїм російським колегою", - зазначив Іоселіані.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні загинув 25-річний канадський доброволець Остін Ласлін-Берсьє, який воював із російськими загарбниками з минулого року.

Також нещодавно на російсько-українській війні загинув грузинський боєць Іраклій Курцикідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-