Росіяни вбили в Україні 510 дітей

Росіяни вбили в Україні 510 дітей

Укрінформ
Російські військові вбили в Україні 510 дітей і ще 1144 дітям завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Більше ніж 1654 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 14 листопада 2023 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 510 дітей загинули та понад 1144 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - ідеться в повідомленні.

Дані не є остаточними. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 492, Харківській - 304, Херсонській - 135, Київській - 129, Запорізькій - 100, Миколаївській - 97, Дніпропетровській - 97, Чернігівській - 72, Луганській - 67 дітей.

13 листопада внаслідок обстрілу цивільного автомобіля біля селища Зеленівка Херсонської області була поранена 2-місячна дівчинка.

Читайте також: Депортація Росією українських дітей: Канада збирає міжнародну конференцію

Як повідомляв Укрінформ, американський режисер Євген Афінеєвський, автор номінованого на “Оскар” фільму про Революцію Гідності “Зима у вогні”, знімає у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” (UNBROKEN) документальну стрічку про поранених під час повномасштабного вторгнення РФ дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-