У Раді Європи закликали Нідерланди посилити боротьбу з торгівлею людьми

У Раді Європи закликали Нідерланди посилити боротьбу з торгівлею людьми

Укрінформ
Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми (GRETA) закликала владу Нідерландів вжити низку заходів для посилення боротьби з торгівлею людьми та забезпечити жертвам доступ до правосуддя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Ради Європи.

Зазначається, що у третій доповіді щодо Нідерландів, опублікованій 9 листопада, GRETA закликала владу цієї країни вжити конкретних заходів для боротьби з торгівлею людьми та для захисту дітей, які стали її жертвами.

При цьому вказується на низку позитивних змін звід часу останньої оцінки Нідерландів, проведеної GRETA у 2018 році. Зокрема продовжує розвиватися національне законодавство у цій сфері, зросло фінансування спеціалізованих органів, більшість муніципалітетів ухвалили політику боротьби з торгівлею людьми.

Читайте також: Генсек ООН закликав збільшити зусилля з виявлення та захисту жертв торгівлі людьми

Проте GRETA висловлює стурбованість щодо зменшення кількості розслідувань, судових переслідувань та вироків за торгівлю людьми, зокрема, за трудову експлуатацію.

Експерти закликають владу Нідерландів активізувати зусилля для запобігання та боротьби з торгівлею людьми з метою трудової експлуатації, а також задля розслідування та судового переслідування таких випадків. Це включає, зокрема, регулювання роботи агентств з наймання і тимчасової роботи.

Окрім того, га думку GRETA, більше жертв торгівлі людьми з метою трудової експлуатації повинні мати можливість отримати компенсації від зловмисників.

Читайте також: Після вторгнення РФ для українців значно зріс ризик стати жертвою торгівлі людьми – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, протягом 2022 року в Нідерландах значно зросла кількість українців, які стали жертвами торгівлі людьми.

З-поміж 814 заяв про торгівлю людьми 51 стосувалася постраждалих українців, тоді як у 2021 році було заявлено лише про сім таких випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-