ППО і розвідувальні дрони: Зеленський закликав Захід посилити підтримку України

ППО і розвідувальні дрони: Зеленський закликав Захід посилити підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Захід суттєво посилити підтримку України системами ППО – йдеться від надання та оренди певних комплексів зараз до їх спільного виробництва у перспективі.

Про це глава Української держави сказав у інтерв’ю у програмі «Meet the Press» на телеканалі NBC News, передає Укрінформ.

«Нам потрібно зберегти нашу країну. Тому один зі шляхів – це спільне виробництво (систем) протиповітряної оборони», – зауважив Зеленський.

За його словами, поки воно запрацює, Україна потребує більшої кількості готових систем уже зараз.

«Наш меседж світові, Сполученим Штатам, Європі, Азії – надати нам системи ППО, щоби просто використовувати їх, орендувати їх, орендувати впродовж цього періоду, особливо взимку. Зима – це дуже складний період», - цитує телеканал слова Зеленського.

Читайте також: Ракети для HIMARS, ППО та артснаряди: США оголосили про допомогу Україні на $425 мільйонів

Він також зазначив, що Україні потрібні й безпілотники, які можуть атакувати та збирати розвідувальні дані. За словами Президента, Україна розпочала виробництво деяких БпЛА, але їх потрібно більше. Без такої допомоги українцям буде важко «зробити крок уперед», зауважив Зеленський.

Телеканал звертає увагу на те, що Білий дім уже звернувся до Конгресу щодо виділення Україні масштабної допомоги, однак схвалення цього запиту ускладнилося через зниження підтримки республіканців у Палаті представників.

Зеленський зауважив, що важливо, щоби партнери продовжували надавати допомогу Україні, оскільки Київ захищає спільні цінності, такі як демократія.

Альтернатива, за його словами, занадто небезпечна: «Якщо Росія вб’є всіх нас, вони (росіяни – ред.) атакують країни НАТО, а ви посилатимете своїх синів і доньок. І це буде, вибачте, вищою ціною».

Читайте також: Зеленський: Україна розглядає зміни у своїй військовій стратегії

Президент України також наголосив: «Дуже важливо не втратити волю, не втратити потужну позицію, не втратити свою демократію».

Він додав, що Україна потребувала більшої підтримки Сполучених Штатів «ще вчора».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України заперечив припущення, що війна з Росією начебто зайшла у глухий кут. Однак, за його словами, для перемоги необхідне продовження підтримки з боку Заходу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-