Росія викрадає українських дітей через гуманітарні місії - Андрющенко

Росія викрадає українських дітей через гуманітарні місії - Андрющенко

Укрінформ
Росія викрадає українських дітей через гуманітарні місії, зокрема, «Детям в руки», а процесом керує російська уповноважена по правам дітей Марія Львова-Бєлова.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграм повідомляє радник міського голови м. Маріуполь Петро Андрющенко.

Він зазначає, що ініціатива «Детям в руки» була заснована 15.11.22 р. саме Львовою-Бєловою під "парасолькою" російської гуманітарної місії (РГМ).

“В квітні регіональні сайти представників уповноваженого по правам дітей почали рекламу та збір коштів. У звітах «Детям в руки» за другу половину липня-серпень 2022 року вказано, що під час візиту Львової-Бєлової вивезено з Донецької області 13 дітей для влаштування в сім'ї та 133 дитини отримали громадянство Росії. Це сталося навіть до псевдореферендуму. Пряме зізнання у злочині. Звіт за вересень - грудень зазначає про вивезення на територію Росії 433 дітей з території окупованої України”, - пише Андрющенко.

Читайте також: Українські діти мають повернутись додому - генсек Ради Європи

Зазначається, що всі звіти на момент написання можна знайти на сайті Уповноваженого Марії Львової-Бєлової.

Радник міського голови м. Маріуполь підкреслив, що Україна шукатиме дітей, поки не знайде, а оприлюднені факти допоможуть у зібранні доказів проти викрадачів.

Читайте також: Світ не допустить безкарності за депортацію українських дітей - Костін

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно у своїй доповіді російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова повідомила, що Росія за 22-й рік вивезла з України понад 700 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-