В Офісі Президента відбулася нарада з партнерами по коаліції сучасних винищувачів

В Офісі Президента відбулася нарада з партнерами по коаліції сучасних винищувачів

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та радник керівника ОП Олександр Козенко провели у форматі відеоконференції чергову координаційну нараду з основними партнерами України по коаліції сучасних винищувачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що українська сторона проінформувала партнерів щодо актуалізованих потреб та перебігу навчання пілотів і технічного персоналу.

Сторони обговорили графік імплементації домовленостей у межах коаліції, зокрема щодо завершення необхідних робіт із підготовки відповідної інфраструктури, термінів навчання пілотів і персоналу та постачання літаків в Україну.

Жовква подякував партнерам за підтримку України в питанні прискорення підготовки пілотів і постачання сучасних літаків для захисту українського неба.

«Коаліція працює й демонструє прогрес на шляху виконання взаємних зобов’язань. Спільними зусиллями нам вдасться зміцнити оборону України сучасними літаками й таким чином мінімізувати втрати, убезпечити цивільну інфраструктуру та наших громадян», – наголосив заступник керівника ОП.

Читайте також: Швеція розгляне можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Крім того, сторони синхронізували найближчі кроки в контексті діяльності коаліції сучасних винищувачів, а також узгодили проведення наступної координаційної наради найближчим часом.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що українським Повітряним силам загалом потрібно близько 160 винищувачів, щоб не давати Росії можливості домінувати в повітрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-