Маляр: У ворога є перевага в озброєнні, але йому не вдається досягати своєї мети

Маляр: У ворога є перевага в озброєнні, але йому не вдається досягати своєї мети

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що позиції Сил оборони України постійно перебувають під обстрілами, і попри перевагу росіян у озброєнні, їм не вдається просуватися та досягати своєї мети.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Якщо по цифрах говорити, то за минулий тиждень це було: східна лінія фронту — приблизно 8 тисяч обстрілів і південна лінія — приблизно 4 тисячі обстрілів. При цьому, скільки використано боєприпасів: ми давали цифру по сходу — це майже 400 тисяч боєприпасів використовуються на східній лінії фронту за тиждень”, - сказала Маляр, відповідаючи на запитання про інтенсивність обстрілів росіянами українських позицій.

Читайте також: У Мар'їнці йдуть такі ж запеклі бої, як на Бахмутському чи Лиманському напрямках - Маляр

Вона зауважила, що це величезна цифра.

“Це безкінечні обстріли, і дійсно, в росіян є перевага в кількості озброєння, в них є перевага в авіації, вони застосовують авіаційні бомби, і армійську авіацію. Але разом з тим їм не вдається досягнути своєї мети попри цю перевагу. На сході ми значно менше можемо використати снарядів, наприклад, але ворогу просуватися там не вдається”, - сказала Маляр.

Читайте також: У двох селах «сірої зони» на Харківщині підняли український прапор

Як повідомлялося, за минулу добу на фронті відбулися 39 бойових зіткнень. Водночас Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-