На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки росіян північніше Кліщіївки

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки росіян північніше Кліщіївки

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують ведення наступальної операції та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 5 вересня.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», - ідеться у повідомленні.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два - по зенітно-ракетним комплексам ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях та склад боєприпасів ворога.

Читайте також: Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу на Таврійському напрямку

Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень.

Водночас, ворог протягом доби завдав 32 авіаційних удари, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Сидорівки Сумської області та Удів, Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, це, зокрема, Клюси, Карповичі, Бучки Чернігівської області, Зноб-Новгородське, Ромашкове, Бугор, Ворожба, Веселівка, Попівка Сумської області та Уди, Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Нестерне, Чорне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог продовжує завдавати артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах, серед них Масютівка, Кучерівка, Кислівка, Берестове, Ковалівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області, Торського, Сіверська та Спірного Донецької області. Продовжує завдавати артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі північніше Кліщіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Федорівка Друга, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Костянтинівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Невельське Донецької області.

Читайте також: У Силах оборони прокоментували знищення російського катера «Тунець» у Чорному морі

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Катеринівка, Веселий Гай Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Водяне, Новоукраїнка, Шахтарське, Урожайне, Федорівка, Шевченко Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Роботиного, Оріхова Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Великомихайлівка, Нікополь, Добра Надія Дніпропетровської області, Новодарівка, Малинівка, Затишшя, Новоандріївка, Степове, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Михайлівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Золота Балка, Республіканець, Одрадокам'янка, Ольгівка, Токарівка, Сонячне Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у межах робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський відвідав бойові бригади, які ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-