Росіяни продовжують «м’ясні штурми» на Лимано-Куп’янському напрямку, за добу – «мінус» 100 вояк

Росіяни продовжують «м’ясні штурми» на Лимано-Куп’янському напрямку, за добу – «мінус» 100 вояк

Укрінформ
На Лимано-Куп’янському напрямку російські війська продовжують «м’ясні штурми», Сили оборони за добу знищили 102 загарбника та ворожу техніку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Зараз на Куп’янському напрямку триває оборонна операція Сил оборони України. Наразі ворог дещо змістив акцент з Куп’янська в бік Нової Горівки та Лиману. За минулу добу ворог застосував як тактичну, так і армійську авіацію, а саме: літаки Су-25 та гелікоптери Ка-52, та здійснив 514 обстрілів з артилерійських систем різних калібрів. Сили оборони на Лимано-Куп’янському напрямку за попередню добу знищили 102 окупанта, а також Т-80 та низку артилерійських систем. Зараз дуже активно працює наша контрбатарейна боротьба, яка завдає нищівних ударів по РСЗВ», - поінформував Євлаш.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку

Відповідаючи на запитання, чи є ознаки посилення ворога на цьому напрямку, він зазначив, що окрім артилерії, ворог активно застосовує БПЛА, зокрема FPV-дрони, які зараз дуже дошкуляють на фронті. Разом з тим українська протиповітряна оборона завдяки глибокій ешелонованості та навченості ефективно справляється з цією проблемою. Також ефективно працює радіоелектронна боротьба і успішно бореться з дронами противника, запевнив речник.

Водночас, за його словами, ворог постійно маневрує та продовжує «м’ясні штурми».

«Ворог вздовж цієї лінії фронту постійно маневрує, постійно перекидає свої підрозділи, продовжує «м’ясні штурми». Зокрема, на Лимано-Купянському напрямку підрозділами «Штром Z» в розмірі до роти вони продовжують свої «м’ясні штурми» навіть без прикриття важкої техніки. Спочатку йдуть так звані представники різних ПВК, колишні ув’язнені, а потім вже за ними йдуть кадрові військові РФ, яких окупаційна армія береже», - розповів Євлаш.

При цьому він додав, що представників ПВК «Вагнер» на цьому напрямку не зафіксовано.

Читайте також: Ворог безуспішно атакує на двох напрямках, за добу на фронті - 26 боєзіткнень

«Наразі в смузі відповідальності Східного угруповання військ ми не фіксуємо залишків ПВК «Вагнер», натомість ми фіксуємо різні підрозділи типу бойового армійського резерву, типу ПВК «Волки», ПВК «Ветерани»», - повідомив Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 серпня 2023 року ліквідували близько 259 630 російських загарбників, при цьому за останню добу - 470 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-