Маляр: Є ознаки того, що загарбникам дедалі складніше чинити опір

Маляр: Є ознаки того, що загарбникам дедалі складніше чинити опір

Укрінформ
Сили оборони працюють над знищенням техніки та особового складу російських військ, і вже є ознаки того, що ворогу дедалі складніше чинити опір.

На цьому наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Основне завдання, яке перед нами стоїть зараз, окрім того, що потрібно рухатися вперед, - це, безумовно, ослаблення здатності ворога оборонятися. І, власне, зараз цим і займаються. Щотижня знищуються десятки складів зброї, за день знищуються сотні російських військових, їхня техніка. Ми бачимо вже ознаки того, що ворогу все складніше і складніше здійснювати опір. І наші оборонці сповнені сил для того, щоб рухатися далі", - сказала заступниця міністра.

Читайте також: На Куп‘янському напрямку ЗСУ відбили кілька ворожих штурмів без втрати позицій - Маляр

За її словами, відбувається поступове просування на Бахмутському напрямку, на південь від Бахмута. Запеклі бої тривають у населених пунктах Курдюмівка, Кліщіївка та Андріївка, де армія РФ застосовує артилерію та міномети. На північ від Бахмута українські воїни відбивають атаки ворога, який намагається повернути втрачені позиції.

Водночас російські війська намагаються вибити Сили оборони з панівних висот на Лимансько-Куп'янському напрямку - і також безуспішно.

Читайте також: Українські військові звільнили село Старомайорське на Донеччині

Маляр зазначила, що загарбники не відмовилися від цілей оточити Авдіївку: "У саме місто вони не ризикують заходити, бо бояться застрягнути там у міських боях".

Заступниця міністра зауважила, що "поступово, але впевнено" Сили оборони просуваються на південних напрямках наступу - Мелітопольському та Бердянському.

"Ми рухаємося, але потрібно розуміти, із яким зусиллям та опором ворога ми стикаємося", - підкреслила вона.

Читайте також: Міністр збройних сил Британії вважає, що контрнаступ ЗСУ йде за планом

Як повідомляв Укрінформ, між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулося 30 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-