Російський десант під Бахмутом застосовують для оборони - Череватий

Російський десант під Бахмутом застосовують для оборони - Череватий

Укрінформ
Російські десантні війська, призначені для штурмових дій, задіюються в оборонній операції у Бахмуті.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на те, що ключовою силою на Бахмутському напрямку є Повітряно-десантні війська, які є в будь-якому війську головною штурмуючою силою, що, як правило, авіадесантним шляхом захоплює плацдарми, там вони (загарбники - ред.) їх просто сконцентрували як краще підготовлені війська для оборони Бахмута. Це показує, наскільки важливо для них тримати цей пункт, знищений вже фактично», - заявив Череватий.

За його словами, таке використання десанту нелогічне і контрпродуктивне.

«Загалом, це неефективне, контрпродуктивне і алогічне використання таких підрозділів, але той, хто добре знає історію Радянського Союзу і Росії, розуміє, що в їхній неофіційній практиці десант завжди використовувався в такому широкому спектрі, де були кризи - від заміни внутрішніх військ іноді до просто краще підготовленої піхоти», - пояснив речник.

Читайте також: Череватий розповів, які російські ПВК воюють на Бахмутському напрямку

Він додав, що Сили оборони просуваються на Бахмутському напрямку попри опір ворога.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Сили оборони під час планування враховували наявність суперечностей між ПВК «Вагнер» і російською владою та продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-