Ворог збільшив інтенсивність обстрілів на Дніпровському напрямку – Гуменюк

Ворог збільшив інтенсивність обстрілів на Дніпровському напрямку – Гуменюк

Укрінформ
На Дніпровському напрямку російські війська збільшили кількість обстрілів. Зокрема, за минулу добу зафіксовано 75 обстрілів.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«На Дніпровському напрямку, на відміну від Запорізького, дещо знижена активність Сил оборони в географічному просуванні, але дуже підвищена активність контрбатарейної боротьби. Ми продовжуємо нищити потужності ворога, поки він передислоковується після відходу великої води... Зараз їм доводиться по новій оформлювати карти мінних полів, які вони створили, а висока вода підірвала», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Українські бійці продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках - Генштаб

Вона повідомила, що ворог намагається активізувати обстріли, вже за минулу добу зафіксовано 75 обстрілів, що відповідає показникам, які були до підриву Каховської ГЕС.

"Якщо після підйому води вони змушені були відступити на певну відстань - до 15 км на деяких ділянках - і зменшити інтенсивність вогню, то поступово повертаються до тих самих показників", – зауважила речниця.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр 19 червня підтвердила, що Сили оборони на півдні звільнили вже 8 населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-