Байден обговорить з прем’єром Данії підготовку українських пілотів на F-16

Байден обговорить з прем’єром Данії підготовку українських пілотів на F-16

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен у понеділок на зустрічі в Білому домі обговорять спільний підхід до тренування українських пілотів на літаках західного зразка.

Про це повідомила на брифінгу речниця адміністрації США Карін Жан-П'єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Обговорюватимуть непохитну підтримку України в умовах жорстокої загарбницької війни Росії. І я очікую, що наші спільні зусилля з підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16, будуть частиною цього спілкування»,- сказала представниця адміністрації США.

За її словами, порядок денний переговорів двох лідерів буде широким.

«Вони переглянуть наші зусилля як країн-союзників і близьких партнерів по НАТО задля зміцнення трансатлантичної безпеки та економічного процвітання»,- зазначила Жан-П’єр.

Читайте також: Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – Єрмак

Серед тем перемовин вона також назвала координацію зусиль у питаннях зміни клімату, енергетичної безпеки, а також інших глобальних викликів.

Як повідомляв Укрінформ, Данія й Нідерланди очолили коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16. За планом, у червні ці дві країни у взаємодії зі США мають почати розробку навчальної бази для комплексної підготовки українських пілотів.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-