Міллі впевнений, що Росія не виграє цю війну

Міллі впевнений, що Росія не виграє цю війну

Укрінформ
Росія не зможе досягти військовим шляхом свої стратегічні цілі в Україні. Водночас Україна може досягти свою стратегічну мету – звільнення усієї території, але це, ймовірно, не буде найближчим часом.

Про це після завершення віртуального засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» під час пресконференції для ЗМІ у Пентагоні заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Цю війну у військовому плані Росія не виграє. Росія не досягла стратегічних цілей, якими були повалення влади президента Зеленського і захоплення України”, - підкреслив Міллі.

Читайте також: Літаки F-16 не є якоюсь дивовижною зброєю у війні – Міллі

За його словами, рік тому Росія відмовилася від своїх стратегічних цілей, скоригувавши їх до захоплення лише Донбасу.

“Отже, стратегічні цілі, які поставила перед собою Росія, недосяжні у військовому плані, вони не будуть досягнуті”, - наголосив Міллі.

Водночас він підкреслив, що стратегічним завданням України є звільнення всієї окупованої Росією території країни, зауваживши що на території України зараз перебуває кількасот тисяч російських військових.

Читайте також: Остін: Консорціум Leopard досяг прогресу у створенні центру обслуговування танків для України

“Це може бути досягнуто військовим шляхом, але, ймовірно, не найближчим часом”,- підкреслив американський генерал.

Він наголосив, що це означає: війна триватиме і вона буде “кривавою і важкою”. За його словами, у певний момент ворожі сторони можуть почати домовлятися або й надалі оберуть військові рішення. Міллі додав, що США продовжуватимуть підтримувати Україну і її боротьбу за свободу.

Як повідомляв Укрінформ, країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України у четвер домовилися знайти більше можливостей для забезпечення України додатковими системами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-