Країни формату «Рамштайн» виділили Україні $65 мільярдів оборонної підтримки – Остін

Країни формату «Рамштайн» виділили Україні $65 мільярдів оборонної підтримки – Остін

Укрінформ
Країни-учасниці формату «Рамштайн» загалом виділили близько $65 мільярдів військової допомоги Україні з метою посилення бойових можливостей ЗСУ в реальному часі, а також у довгостроковій перспективі.

Про це заявив у четвер міністр оборони США Ллойд Остін під час вступної промови на 12-й зустрічі у форматі «Рамштайн», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Загалом Контактна група виділила близько $65 мільярдів доларів у вигляді оборонної допомоги. Путін сподівався, що наша рішучість зникне, і він робив ставку на те, що наша єдність дасть тріщину. Натомість ми залишаємось єдиними, як і раніше», - зауважив глава Пентагону.

Він зазначив, що після останньої зустрічі в Рамштайні минулого місяця країни-учасниці оголосили про суттєві внески. Зокрема, Сполучені Штати виділили додаткові $1,8 мільярда. Останній американський пакет на $385 мільйонів включав боєприпаси для HIMARS, снаряди калібру 155 мм, протитанкові системи та ракети з лазерним наведенням, а також важке озброєння, транспортні засоби та броньовані системи для наведення мостів. У межах ініціативи USAI США профінансували закупівлю додаткових систем ППО для України, у тому числі пускових установок та радарів, які нададуть інші країни Контактної групи.

Читайте також: США продадуть Україні системи ППО NASAMS на $285 мільйонів

«Ми зосереджені на внесках, які реально змінюють ситуацію в реальному часі. Проте Сполучені Штати також віддані довгостроковій підтримці України, як і країни, що зібралися тут сьогодні»,- підкреслив американський міністр.

У цьому зв’язку він нагадав, що Німеччина нещодавно оголосила про надання Україні додаткових танків Leopard, боєприпасів та бойових дронів на суму близько $3 мільярдів. За його словами, «це відображає прагнення Німеччини задовольнити короткострокові потреби України, а також інвестування ФРН у перспективу». 

Крім того, Остін відзначив зусилля Данії, яка виділила Україні засоби ППО, машини для розмінування, мобільні мости та евакуаційні машини, а також внесок Франції, яка надає додаткові легкі танки й бронетехніку.

Читайте також: Пентагон: надання Україні F-16 є частиною довгострокових зобов’язань у сфері оборони

«Ми підготували дев’ять моторизованих та механізованих бригад і продовжуємо проводити колективну підготовку українських бойових підрозділів», - зауважив міністр оборони США. 

За його словами, все це відповідає першочерговим потребам українських сил та відображає міцну рішучість країн, що входять до Контактної групи.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер проходить 12-те засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн» під проводом Сполучених Штатів. Попередня зустріч відбулася 21 квітня у Німеччині.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-