Легіон «Свобода Росії»: Якби ми ставили більш глибоку ціль, могли б дійти до Бєлгорода

Легіон «Свобода Росії»: Якби ми ставили більш глибоку ціль, могли б дійти до Бєлгорода

Укрінформ
Війська РФ протягом кількох годин були розгублені та не могли чинити спротив добровольцям, які зайшли на територію Бєлгородської області Росії.

Про це сказав на брифінгу, який пройшов неподалік кордону на півночі України, заступник командира з військово-цивільного співробітництва легіону "Свобода Росії" на позивний "Цезар", передає кореспондент Укрінформу.

"Реакція була дуже повільна, реакція була дуже панічна, реакція була абсолютно неадекватна. Минуло кілька годин, перш ніж з'явився якийсь організований спротив. Якби ми ставили більш глибоку ціль спецоперації, ми б могли дійти й до Бєлгорода", - сказав "Цезар".

Читайте також: РДК та легіон «Свобода Росії» зайшли у Бєлгородську область більш як на 40 кілометрів углиб

За його словами, учасники добровольчих формувань ставили собі за ціль провести розвідку боєм. У бойовому зіткненні вони протистояли близько 200 військовим РФ, які мали два десятки броньованої техніки.

"Цезар" стверджує, що захоплено у полон щонайменше одного військового рф.

Легіон "Свобода России" та РДК / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомлялося, цього тижня у російському Бєлгороді пролунали вибухи. За інформацією російських Телеграм-каналів, зокрема, було пошкоджено будівлю ФСБ. Згодом у соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про визволення деяких населених пунктів і захід їхніх сил у містечко Грайворон у Бєлгородській області.

Читайте також: У добровольчих формувань, які зайшли у Бєлгородську область, втрат немає - командир РДК

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до подій у Бєлгородській області.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що легіон "Свобода Росії" та "РДК" розпочали операцію зі звільнення Росії від режиму Путіна з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення.

Читайте також: Вивезені ядерні боєприпаси з «Бєлгород 22» не повернули на місце зберігання - розвідка

Українська розвідка також дізналася, що РФ терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів "Бєлгород 22", що розташоване у Бєлгородській області Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-