У Пентагоні заявили, що навчання українців на танках Abrams можуть початися наступного тижня

У Пентагоні заявили, що навчання українців на танках Abrams можуть початися наступного тижня

Укрінформ
Близько 250 українських військовослужбовців прибудуть цього тижня до Німеччини для участі в навчаннях для роботи з танками M1A1 Abrams.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву представника Пентагону, передає Укрінформ.

"Збройні сили США почнуть навчання українських військових роботі з танками M1A1 Abrams протягом наступного тижня або близько того", - заявив офіційний представник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

За даними джерела, 250 українських військовослужбовців тренуватимуться на 31 танку Abrams, які прибули до Німеччини на початку цього місяця.

Читайте також: Штати вже доправили до Німеччини три десятки тренувальних танків Abrams - Пентагон

Очікується, що навчання в Німеччині триватиме близько 10 тижнів і буде зосереджене на тому, як керувати танками, як маневрувати ними в загальновійськовому бою і обслуговувати цю техніку.

За словами співрозмовника, структура курсу буде аналогічною до попередньої американської програми навчання роботі на броньованих бойових машинах Bradley і Stryker, які були надані Україні на початку цього року.

Міцна броня і газотурбінний двигун Abrams потужністю 1500 кінських сил роблять його набагато досконалішим, ніж танки радянської епохи, які Україна використовувала з початку війни.

Читайте також: Штати передадуть танки Abrams Україні на початку осені – Остін

Представники Пентагону заявляють, що ще одна партія бронетехніки в кількості 31 танка M1A1 Abrams проходить ремонт у Сполучених Штатах і буде доставлена в Україну до осені.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати уже доправили до Німеччини три десятки навчальних танків М1 Abrams, на яких незабаром тренуватимуться українські захисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-