У США планують постачання F-16 до України не раніше, ніж за декілька місяців

У США планують постачання F-16 до України не раніше, ніж за декілька місяців

Укрінформ
Для постачання американських винищувачів F-16 до України знадобиться у найкращому випадку декілька місяців, заявив у понеділок міністр ВПС США Френк Кендалл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що адміністрація президента США наразі надала мало деталей плану оснащення українських ВПС винищувачами американського виробництва або іншими літаками четвертого покоління після того, як Джо Байден оголосив у п'ятницю, що США підтримають спільні навчання українських пілотів.

«Цей план розробляється, і Україна, очевидно, зацікавлена в отриманні такого роду можливостей», — сказав Кендалл журналістам.

Він додав, що є «багато відкритих можливостей, включаючи наших партнерів».

Читайте також: Підготовкою українських пілотів на F-16 захід посилає сигнал Путіну – Шольц

Кендалл зазначив, що знадобиться щонайменше «декілька місяців», перш ніж Україна матиме можливість експлуатувати F-16, і необхідно опрацювати низку деталей, перш ніж українські ВПС зможуть літати на західних літаках у великій кількості.

"Ми за жодних обставин не збираємося передавати F-16 або інший західний винищувач у значній кількості українським ВПС раніше, ніж за декілька місяців", – сказав Кендалл журналістам.

Але все ж, це відносно швидкий графік, оскільки, за словами Кендалла, на підготовку нового американського пілота на такому літаку зазвичай потрібно більше двох років. Навіть курс підвищення кваліфікації для пілота F-16, який на деякий час відмовився від керування реактивним літаком, може тривати до п’яти місяців.

Читайте також: Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

«Україна залишиться незалежною державою», – сказав Кендалл. «Їй знадобиться повний набір військових можливостей для її вимог, і тому настав час почати думати про те, як ці можливості можуть виглядати та що вони включатимуть».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вважають пріоритетним завданням забезпечити Україну літаками F-16, і це почне реалізовуватися у взаємодії із союзниками та партнерами вже упродовж ближчих місяців.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат минулого тижня заявив, що Україна може отримати від міжнародних партнерів на першому етапі кілька десятків літаків F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-