росіяни обстріляли поліцейських, які евакуювали цивільних із Бахмута: є загибла

росіяни обстріляли поліцейських, які евакуювали цивільних із Бахмута: є загибла

Укрінформ
російські окупанти у п’ятницю, 5 травня, обстріляли поліцейських, які евакуювали з Бахмута Донецької області мирних жителів, загинула літня жінка.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в області, передає Укрінформ.

Група з приблизно 20 цивільних ховалася від постійних російських обстрілів у підвалі будинку поруч із лінією фронту, у них закінчувалася їжа. До рятувальної операції долучилося керівництво поліції, ДСНС, ЗСУ та обласна військова адміністрація. Було створено евакуаційні групи з поліцейських підрозділу Білий Янгол, парамедиків і спецпризначенців, які забезпечували прикриття. Групи супроводжували патрульні.

«Дорога вкрай небезпечна, у цьому районі по нас працює все — арта, РСЗВ, міномети, ПТУРи. Тому обрали нічний час, щоб евакуювати людей із найменшим ризиком, а маршрут пропрацювали разом із ЗСУ», — розповів начальник обласної поліції Руслан Осипенко, який керував роботою правоохоронців на місці.

Читайте також: Загарбники обстріляли Бахмут фосфором

Військові евакуювали мешканців Бахмута на спецтранспорті та передали поліцейським, їх вивозили із зони бойових дій окремими групами. Вони змогли евакуювати лише п'ятьох людей, які в цей час перебували в укритті, місцезнаходження решти невідоме. Російські окупанти обстріляли екіпажі, вбивши жінку похилого віку на очах у сина, повідомили в поліції.

«У безпечне місце доставили чотирьох людей, які мешкали в цьому укритті щонайменше місяць. Їхні родини евакуювали перед цим. Практично в усіх зруйноване житло. Люди харчувалися із запасів, схудли. Наразі військова адміністрація забезпечує їм всю необхідну допомогу. Щодо загиблої жінки — буде визначено локацію, де син зможе її поховати», — сказав Осипенко.

Він також закликав мешканців Костянтинівки, Часового Яру, а також усіх населених пунктів поряд із гарячими точками евакуюватися.

Як раніше повідомлялося, армія рф щосили намагається взяти під контроль Бахмут до 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-