Столтенберг розповів про стратегічні помилки путіна у війні з Україною

Столтенберг розповів про стратегічні помилки путіна у війні з Україною

Укрінформ
Здійснивши військове вторгнення в Україну, президент рф володимир путін припустився стратегічних помилок.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком зустрічі Контактної групи з оборони України на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент путін припустився кількох великих помилок, стратегічних помилок, коли вдерся в Україну. Першою була тотальна недооцінка української армії. Він думав, що буде контролювати Україну впродовж тижнів та захопить Київ за кілька днів. Він також дуже недооцінив союзників по НАТО та наших партнерів, їхню рішучість підтримувати Україну», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Союзники обговорюють поставки Україні різних типів бойових літаків - Столтенберг

Він додав, що через понад рік від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну путін "жодним чином не контролює країну, як планував".

Генсек НАТО нагадав, що ЗСУ вже вигнали російські війська з частини окупованих територій, зокрема з-під Києва. У цьому зв'язку він згадав, що напередодні побував у Бучі і був вражений побаченим. Крім того, за його словами, українські війська відкинули російські сили на Сході, навколо Харкова, і на Півдні – навколо Херсона.

«Зараз ми допомагаємо їм (Україні – ред.) звільнити більше своїх земель, надаючи їм більше сучасних військових систем. Щодо танків - поряд із старішими системами союзники постачають дедалі більше нових машин, таких як Leopard-2, Challenger із Великої Британії, американські Abrams. Також ми надаємо бойові машини піхоти, бронетранспортери - багато бронетехніки та боєприпасів до неї. Все це дуже потужні спроможності, які дадуть змогу українцям перемогти», - заявив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Столтенберг: НАТО з вами, Україна переможе

Як повідомлялося, у Німеччині відбувається чергова зустріч Контактної групи з оборони України в форматі Рамштайн, в якій беруть участь понад 50 країн, включаючи союзників по НАТО та представників країн-партнерів. Група є головною платформою для координації військових спроможностей, які союзники по НАТО та представники міжнародного співтовариства надають Україні для протистояння російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-