росія використовує «вагнерівців» у Бахмуті, аби зменшити втрати армії — ISW

росія використовує «вагнерівців» у Бахмуті, аби зменшити втрати армії — ISW

Укрінформ
Міноборони росії має намір використати пвк «вагнера» для захоплення Бахмута, зводячи до мінімуму втрати серед звичайних російських сил.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Міністерство оборони росії та лідер групи «вагнера» євген пригожин 11 квітня визнали роль один одного в операціях у Бахмуті. Міноборони росії та пригожин стверджували, що бойовики «вагнера» становлять основу для захоплення території та відштовхування українських сил у центрі Бахмута, тоді як невизначені елементи російських вдв становлять підтримку на флангах «вагнера» на північ і південь від Бахмута», – йдеться у зведенні.

За інформацією Інституту, сили російських вдв на флангах, імовірно, прагнуть лише утримати фланги, а не досягнути будь-якого значного прогресу.

Читайте також: росія хоче замінити групу «вагнера» контрольованою ПВК – розвідка Британії

«Цей набір сил свідчить про те, що міноборони росії має намір використовувати групу «вагнера» для захоплення Бахмута, зводячи до мінімуму втрати серед звичайних російських сил», - йдеться у звіті.

Це підтверджує попередні оцінки ISW про те, що міноборони рф прагне використати сили пвк «вагнера» для захоплення Бахмута, а потім витіснити їх і присвоїти заслуги за успіх.

В ISW стверджують, що наразі війська рф займають щонайменше 30,68 кв. км або 76,5% Бахмута.

Читайте також: Загарбники перетворили частину Бахмута на сирійське Алеппо – Маляр

«Однак ця площа збільшується до 34,5 квадратних кілометрів або 86,1% Бахмута, якщо враховувати всю територію Бахмута, на яку претендує росія, включаючи суперечливі претензії», - зазначили в Інституті.

Як повідомляв Укрінформ, військове командування рф, імовірно, створює ротні загони у ключових формуваннях на передовій для ведення бойових дій у містах і посилення боєздатності підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-