США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $350 мільйонів

США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $350 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
Адміністрація Байдена оголосила про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включає ракети HIMARS, HARM, боєприпаси та інше озброєння.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Сьогодні, відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я авторизую наше 34-е відведення зброї та обладнання США для України на суму $350 мільйонів», - підкреслюється в заяві.

При цьому зазначається, що до нового пакету входять ракети для систем HIMARS, а також боєприпаси для гаубиць, бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкова зброя, річкові катери та інше озброєння.

Читайте також: Міністри ЄС погодили план спільної закупівлі мільйона снарядів для Україні

При цьому, глава Держдепартаменту США підкреслив, що росія могла би завершити протистояння за своїм бажанням вже сьогодні.

«Допоки рф цього не зробить, ми будемо стояти разом з Україною скільки знадобиться», - підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН заявила, що Сполучені Штати планують продовжувати масштабну гуманітарну й бюджетну підтримку України в умовах її протистояння у війні, розв’язаній росією, та розраховують передати українській стороні $7,4 мільярда допомоги до вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-