В Україні з'явилася єдина платформа для забезпечення ЗСУ автомобілями

В Україні з'явилася єдина платформа для забезпечення ЗСУ автомобілями

Укрінформ
Проєкт «Геройcar» представив єдину платформу забезпечення колісним транспортом Збройних сил України.

Про це розповів керівник проєкту Олександр Пугач під час пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми створили єдину національну платформу постачання машин для ЗСУ. В рамках цієї платформи ми збираємо заявки на колісний транспорт, верифікуємо їх в ЗСУ, закуповуємо саме ті машини, які необхідні на фронті. Після чого доводимо їх до необхідного стану, доставляємо в ЗСУ та спільно з партнерами проводимо обслуговування», - сказав Пугач.

Він повідомив, що проєкт налагодив постачання машин зі США, Європи та Кореї і може забезпечити ЗСУ будь-яким транспортом, але зараз є потреба у пікапах.

Пугач зазначив, що наразі постачаються саме Ford F-250 та Ford F-350. За його словами, це дуже потужні машини із б-літровим дизельним двигуном.

«На такий пікап можна встановити будь-який ПЗРК чи кулемет. Вантажопідйомність кузова першої моделі 1,5-1,8 тонни, другої -- до 2,5 тонни. На деякі машини, які ми передали на передову, вже встановили повноцінні зенітні установки, які важать 2,2 тонни. Машина чудово працює і виконує завдання», - наголосив керівник проєкту.

«Геройcar» уже поставив 19 машин в рамках проєкту «Вартові неба» - мобільні вогневі групи протиповітряної оборони, які з кулеметами та ПЗРК захищають небо в центральній частині України та Києві. 3 автомобілі працюють на сході України. Ще 10 автомобілів у дорозі. Для реалізації програми організатори планують передати 120 авто.

У рамках платформи будь-який військовий чи цивільний може подати заявку на автомобіль. Далі заявку буде верифіковано в ЗСУ та розпочнеться процес збору коштів. Зазначається, що протягом 30 днів після закінчення збору, машина буде на фронті. Також проєкт бере на себе експлуатаційне обслуговування машин - ремонт та технічний огляд.

Читайте також: Завдяки ініціативі СКУ в Україну прибули 25 британських броньованих машин

Машини, які незабаром вирушать на фронт, разом із машинами, які вже пройшли війну, можна побачити біля КМДА та ще у 5 торговельних центрах Києва.

Як повідомлялося, оголошений головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним і письменником Сергієм Жаданом збір на автомобілі для військових станом на 16 лютого приніс 2 млн 308 тис. 260 грн.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-