Подоляк:  історія з «українською ДРГ» на Брянщині - класична провокація рф

Подоляк: історія з «українською ДРГ» на Брянщині - класична провокація рф

Укрінформ
Поширена російськими пропагандистами історія з нібито українськими ДРГ в росії є свідомою і класичною провокацією. рф прагне налякати росіян.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк написав у Твіттері.

"Історія про українські ДРГ в рф – це класична провокація. Абсолютно свідома. росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність. Тим часом партизанський рух в рф стає сильнішим та агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів", - зазначив Подоляк.

Пізніше у відеокоментарі на своєму Телеграм-каналі радник очільника ОП підкреслив, що росія завжди йде на провокацію, брехню, завжди створює відповідні інформаційні приводи, хоча зараз, за його словами, не зрозуміло, навіщо це робити, коли йде повноцінна війна проти України, немає жодних сенсів провокувати когось, хто вже воює.

Він вважає, що є саме два варіанти нинішніх подій на Брянщині.

Так, одним із них Подоляк назвав використання росією провокаційної технології, яку вже було застосовано під час другої чеченської війни, щоб "виправдати перед своїм суспільством, навіщо вона проводить далі геноцидну війну проти Україну, домобілізувати людей, взяти під контроль панічні настрої, які є вже в росії".

Читайте також: СБУ затримала російського диверсанта, який намагався підірвати транспортний об’єкт у Рівному

Іншим варіантом, на його думку, може бути діяльність російських партизанів, які починають демонтувати режим путіна.

"Україна не атакує територію росії, не відправляє туди ДРГ, не вбиває там людей, цивільних особливо. Україні це не потрібно, особливо, якщо ми говоримо, наприклад, про Брянську область, говоримо про Сушани - це не стратегічний об'єкт, немає жодного сенсу туди заходити, і ми це не робимо", - додав Подоляк.

Раніше на російських пропагандистських медіаресурсах з'явилась інформація про начебто "перестрілку із українською ДРГ", яка проникла на територію Брянської області.

Як повідомляють російські ЗМІ, прессекретар президента рф дмітрій пєсков заявив, що через "події в Брянській області" володимир путін скасував поїздку до Ставропольського краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-