За цю добу в районі Соледара було вісім бойових зіткнень — ЗСУ

За цю добу в районі Соледара було вісім бойових зіткнень — ЗСУ

Укрінформ
Організованим відходом із Соледару українські військові вирівняли лінію оборони і продовжують вибивати бойовий потенціал загарбників.

Про це речник східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив в ефірі єдиних новин, передає Укрінформ.

«Ми, роблячи іноді невеликі тактичні відступи, загалом звільняємо нашу землю і вибиваємо бойовий потенціал ворога», - наголосив Череватий.

Він повідомив, що наші сили організовано вийшли із Соледару, зайняли заздалегідь підготовлені рубежі оборони. "Не було ніякої втечі, не було ніякого оточення, не було ніякого взяття масово у полон, чого хотілось ворогу. Там і надалі точаться жорстокі бої. За цю добу було 85 обстрілів в районі Соледара і 8 бойових зіткнень», - сказав Череватий.

Речник зауважив, що Бахмутський напрямок так і залишається одним із гарячіших. Там постійно тривають бої, зокрема, крім Соледара, йдуть бої у Верхнє Каменському, Спірному, Роздолівці, Благодатному, Бахмуту, Кліщівці. Наші Сили оборони постійно тримають удар ворога.

На цьому напрямку ворог здійснив 199 обстрілів за попередню добу, уточнив речник.

Читайте також: Кожен день нашої стійкості на Донбасі важливий для захисту всієї України - глава держави

На Бахмутському напрямку тактика ворога не змінилась - постійні атаки. Таку ж тактику ворог здійснює на трьох активних напрямках – це Авдіївський, Вугледар та Лиманський. На напрямку Вугледару він проводив активні дії – 28 штурмів. Проте, втративши 141 людину вбитими і 165 пораненими, не досяг значного результату. Наші сили постійно завдають ворогу значних втрат.

Череватий зауважив, що ворог під Соледаром зазнавати значних втрат в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах.

Читайте також: Українські військові відійшли від Соледара задля збереження особового складу – ЗСУ

Як повідомлялося, військовий експерт Петро Черник заявив, що у боях за Бахмут та Соледар ПВК «Вагнера» втратила близько 40 тис. бійців, що становить близько двох третин цієї структури.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-