Зеленський про ракетний удар рф по Польщі: Треба поставити терориста на місце

Зеленський про ракетний удар рф по Польщі: Треба поставити терориста на місце

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна давно попереджала про можливі обстріли росією інших країн, і висловив переконання, що російський ракетний удар по території Польщі як члену НАТО є ударом по колективній безпеці й суттєвою ескалацією.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні сталося й те, про що ми давно попереджали, ми говорили про це: терор не обмежується нашими державними кордонами, уже поширюється на територію Молдови, а сьогодні російські ракети вдарили по Польщі, по території нашої дружньої країни, загинули люди", - сказав Зеленський.

Президент висловив співчуття полякам від усіх українців.

Також він запевнив Польщу, що Україна завжди підтримає своїх польських братів і сестер.

Водночас глава держави наголосив, що Україна багато разів говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться.

За його словами, питання часу, коли б російський терор пішов далі.

"Треба поставити на місце терориста. Чим довше росія відчуває безкарність, то більше буде загроз для всіх, до кого можуть досягнути російські ракети. Бити ракетами по території НАТО. Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Пентагон вивчає повідомлення про можливе падіння російських ракет у Польщі

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинуло двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на розвідувальні джерела повідомили, що вибух міг статися внаслідок удару двох російських ракет, які перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною. Водночас, речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-