Бої на півдні: ЗСУ знищили три «Гради», ЗРК «Тор» та три склади боєприпасів

Бої на півдні: ЗСУ знищили три «Гради», ЗРК «Тор» та три склади боєприпасів

Укрінформ
На минулу добу на Південнобузькому напрямку українські військові ліквідували 25 російських загарбників, а також знищили значну кількість техніки та три склади з боєприпасами.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у результаті бойового зіткнення розвідувальних груп поблизу Дудчан противник, зазнавши втрат, відступив.

По позиціях ЗСУ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог гатить з усього наявного озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе. Понад три десятки вильотів здійснено безпілотниками-шпигунами.

Читайте також: Повітряні сили збили за ніч шість «Shahed-136»

Опівдні реактивною системою залпового вогню ворог вдарив по Марганецькій громаді Нікопольщини з напрямку Енергодару. Обійшлося без втрат та руйнувань.

Окрім того, двома ударними дронами-камікадзе типу «Ланцет» противник атакував українські позиції в Бериславському і Миколаївському районах. Без жертв.

«Демонструючи свій протест проти зернової ініціативи, рашисти продовжували обстрілювати баржу із збіжжям в Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі. Чотири рази парою гелікоптерів Ка-52 ворог бив по наших позиціях і звільнених селах Херсонщини, а по обіді додав штурмову авіацію. Попередньо - без людських втрат», - зазначають українські військові.

Авіація ЗСУ завдала вісім авіаційних ударів по скупченнях живої сили та техніки ворога, а також по зенітно-ракетному комплексу й опорному пункту.

Читайте також: На Херсонщині загарбники везуть бетонні бункери для своїх ліній оборони

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано майже 160 вогневих завдань. Втрати ворожого війська становлять: 25 загиблих, три РСЗВ «Град», самохідна великокаліберна гаубиця «Акація», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона», зенітно-ракетний комплекс «Тор», 11 одиниць автобронетехніки, а також три склади з боєприпасами в Баштанському, Бериславському і Генічеському районах.

«У Чорному морі перебуває угруповання з десяти кораблів, які продовжують маневри під прикриттям Кримського узбережжя. Напоготові один ВДК та один надводний ракетоносій, споряджений вісьмома «Калібрами», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 1 листопада ліквідували близько 72 тисяч 470 російських загарбників.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-