путін особисто попереджений про наслідки у разі використання ядерної зброї – Блінкен

путін особисто попереджений про наслідки у разі використання ядерної зброї – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент росії путін особисто попереджений про наслідки для росії в разі застосування ядерної зброї у війні, розв’язаної проти України.

Про це очільник Держдепартаменту сказав у інтерв’ю агентству Bloomberg, передає Укрінформ.

«Ми дуже чітко й прямо повідомили про це росіян, включно з президентом путіним», - наголосив Блінкен.

Він також підкреслив, що заяви рф про начебто підготовку українською стороною так званої брудної бомби є «черговою вигадкою» кремля. Держсекретар нагадав, що й раніше були подібні заяви з боку рф, яка звинувачувала інших у тому, що готується зробити сама. У цьому зв’язку глава Держдепартаменту США назвав дії рф «безвідповідальними».

Читайте також: США відкидають російську брехню про підготовку Києвом «брудної бомби» - Держдеп

Глава американської дипломатії пообіцяв подальшу підтримку українського народу з боку США, назвавши її важливою і необхідною для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Блінкен також визнав, що енергетичний перехід, який зараз відбувається в Європі, є складним і «небезболісним». Однак, за його словами, США готові підтримати європейські уряди за допомогою кількох ініціатив, включно зі збільшенням видобутку нафти й газу, а також інших зусиль щодо контролю цін на енергоносії, у тому числі вивільненням додаткових обсягів нафти зі стратегічного запасу США.

Читайте також: Глава міноборони Індії закликав шойгу не допустити «ядерного варіанта» під час війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Міністерство оборони США заявило, що не має інформації, яка прямо вказувала би на готовність кремлівського лідера застосувати ядерну зброю або так звану «брудну бомбу» на території України.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-