Німеччина хоче нових санкцій проти Ірану за придушення протестів

Німеччина хоче нових санкцій проти Ірану за придушення протестів

Укрінформ
Глава МЗС Німеччини виступає за запровадження персональних санкцій проти іранських посадовців, причетних до жорсткого придушення протестів, спровокованих загибеллю затриманої дівчини за "неправильне" носіння хіджабу.

Про це повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

В інтерв’ю Bild am Sonntag Анналена Бербок сказала, що Німеччина підтримає санкції ЄС із замороженням активів та забороною в’їзду для таких осіб. 

"Ті, хто б’є на вулицях жінок і дівчат, викрадає, свавільно ув’язнює і засуджує на смерть людей просто за бажання жити вільно - на неправильному боці історії. Ми хотіли б сказати людям в Ірані, що ми на вашому боці та продовжимо вас підтримувати", - сказала Бербок.

Читайте також: За час протестів в Ірані загинули вже 185 людей, з них – 19 дітей

Reuters зазначає, що Бербок, яка пообіцяла проводити феміністичну зовнішню політику, зіткнулася з критикою вдома за спочатку стриману реакцію на протести.

Читайте також: США ввели санкції проти урядовців та силової верхівки Ірану

Німеччина, Франція, Данія, Іспанія, Італія та Чехія подали 16 пропозицій щодо нових санкцій ЄС проти Ірану за його придушення протестів, викликаних смертю під час політичної опіки молодої жінки, повідомило минулого тижня джерело в міністерстві закордонних справ Німеччини.

Фото: Iran Human Rights

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-