Обстрілами Нікополя та Запоріжжя ворог намагається викликати вогонь у відповідь - Гуменюк

Обстрілами Нікополя та Запоріжжя ворог намагається викликати вогонь у відповідь - Гуменюк

Укрінформ
Обстріли Нікополя та Запоріжжя, які російські війська здійснили в ніч на 9 жовтня, - це намагання викликати вогонь у відповідь та продовження гібридної війни.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини” повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Це не спроби наступу, а спроби переконати, що руки довгі, і вони досягають і туди, де нібито спокійно. Що стосується Нікопольщини - це провокація і намагання викликати вогонь у відповідь, щоб було зафіксовано обстріл ЗАЕС, яка знаходиться навпроти Нікополя, через водосховище",- сказала Гуменюк.

Так само, за її словами, обстрілами Запоріжжя загарбники намагаються викликати активні дії з боку українських військових і реалізувати той самий сценарій, який свого часу був застосований до так званих л/днр.

Читайте також: Нічний обстріл Запоріжжя: з-під завалів будинку врятували 10 людей

"Бомбили Донбас". Те саме нам починають розповідати і про Запоріжжя, яке після псевдореферендуму вони вважають... своєю територією. Це продовження гібридної війни, продовження провокацій. На жаль, це не просто психологічний тиск, а потужний вогневий тиск, який вони таким чином реалізують", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, вночі російські війська вдарили по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Окрім того, вогневого ураження зазнали понад тридцять населених пунктів. Зокрема, Харків, Часів Яр, Попівка, Грабовське, Макіївка, Спірне, Білогорівка, Іванград, Опитне, Кліщіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайне та Давидів Брід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-