Макрон – про спецфонд: Україна зможе напряму купувати у французьких оборонних підприємств

Макрон – про спецфонд: Україна зможе напряму купувати у французьких оборонних підприємств

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що створення спеціального фонду для закупівлі зброї дасть змогу Україні напряму купувати військове обладнання у французьких оборонних підприємств.

Про це він сказав на пресконференції у Празі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми вирішили створити спеціальний фонд, який дозволить Україні у разі потреби напряму купувати у наших промисловців найбільш необхідне обладнання для підтримки її військових зусиль й опору російським атакам”, - сказав Макрон.

Він підкреслив, що на саміті у Празі лідери європейських країн дуже чітко підтвердили бажання допомагати Україні у протистоянні російській агресії, надавати їй фінансову та військову підтримку, готуватися до відбудови.

Президент заявив, що Франція з перших днів повномасштабної війни надавала Україні протитанкові і протиповітряні системи, індивідуальну зброю та продовжує співпрацювати з деякими європейськими партнерами над додатковими поставками гармат “Цезар”.

Читайте також: Макрон підтвердив, що Франція розглядає надання Україні нових гармат «Цезар»

“Спочатку ми профінансуємо цей спеціальний фонд на 100 мільйонів євро, і це дасть змогу ... працювати також з французькою оборонно-промисловою базою та продовжувати ці зусилля”, - додав він.

За словами Макрона, Франція також закликала європейських партнерів продовжувати навчання і тренінги українських військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня президент Франції заявив про створення спеціального фонду для закупівлі зброї для України та про можливість поставити ще 6 гармат “Цезар”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-