Данілов: Ми розуміємо, що відбувається на білоруському напрямку, питання під контролем

Данілов: Ми розуміємо, що відбувається на білоруському напрямку, питання під контролем

Укрінформ
Секретар РНБО України Олексій Данілов, говорячи про питання білоруського напрямку, заявив, що в української влади є розуміння, що там відбувається, і що ситуація – під повним контролем.

Про це він заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що стосується білоруського напрямку – ми розуміємо, що там відбувається. З понеділка вже (планується – ред.) друга інспекція наших областей, які є прикордонними з білоруссю, щодо підготовки до варіантів розвитку подій. Питання знаходиться під повним контролем», - поінформував Данілов.

Він звернув увагу також і на те, що після зустрічі у сочі олександр лукашенко відвідав захоплену рф частину Грузії, і були відповідні заяви грузинської сторони про те, що це є неприпустимим з боку лукашенка.

Читайте також: На терміновому засіданні РНБО будуть прийняті фундаментальні рішення – Данілов

На його переконання, перебуваючи у Абхазії, лукашенко мав би трохи інакше себе поводити і прибувати тільки з території, яка підконтрольна уряду Грузії, а не у такий спосіб, як це відбулося.

«Тому ми розуміємо, що наразі відбувається – путін тисне на білоруського лукашенка, щоб він прийняв рішення включитися у війну (проти України – ред.). Але наразі такого рішення немає, і якщо воно буде – то я інформую, що відповідь наших військових буде миттєва для тих, хто буде сунутися на нашу територію», - сказав Данілов.

Секретар РНБО України нагадав: «відомо, чим закінчилася спроба, яка була 24 лютого».

«І якщо це, не дай Боже, буде така сама спроба – то вона закінчиться тим же самим. Ми нікому не радимо цими питаннями займатися з боку білорусі. Бо це буде вже набагато жорсткіше, ніж це було 24 лютого», - заявив він.

Читайте також: Резніков – про загрозу з півночі: білоруси не мотивовані воювати з Україною

Як повідомлялося, у середу лукашенко здійснив «неофіційний» та несподіваний візит до Абхазії, яка є невід’ємною територією Грузії, що тимчасово захоплена росією. Міністерство закордонних справ Грузії викликало посла білорусі для пояснень, та висловило рішучій протест через цей візит.

Зі свого боку Європейський Союз рішуче засудив несподіваний візит лукашенка, який називає себе президентом білорусі, до тимчасово захопленого росією грузинського регіону Абхазії, та визначив цю поїздку білоруського диктатора як випад проти суверенітету Грузії та грубе порушення міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-