На Харківщині знайшли ще одну російську катівню

На Харківщині знайшли ще одну російську катівню

Фото
Укрінформ
У звільненому селі Липці Харківської області виявили чергову катівню, створену російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"23 вересня прокурори Дергачівської окружної прокуратури Харківської області спільно з правоохоронцями у селі Липці Харківського району виявили приміщення "міліції" так званої "лнр", де базувались військові рф та псевдореспубліки", - ідеться у повідомленні.

У підвальному приміщенні загарбники утримували людей та піддавали тортурам. Після цього їх вивозили, за попередньою інформацією, на територію росії.

Огляд проводився в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває, встановлюються потерпілі.

Як у Телеграмі повідомляє Служба безпеки України, терористи "лнр" м російські військові незаконно ув'язнювали в катівні місцевих жителів, які підтримували територіальну цілісність України та відмовлялися співпрацювати з ворогом. За інформацією СБУ, російські загарбники застосовували до в'язнів жорстокі тортури.

"Усі зібрані докази воєнних злочинів російських військовослужбовців будуть згодом передані до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, щоб жоден воєнний злочинець не уникнув відповідальності", - наголосили в СБУ.

Як повідомлялося, майже вся Харківську область звільнена від російських військ. Після більш як п'яти місяців перебування на Харківщині російські війська залишили після себе зруйновані будинки, катівні та масові поховання.

21 вересня у Куп'янську Харківської області виявили ще одну російську катівню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-