Ткаченко порадив відвідати Ізюм усім, хто ще сподівається на примирення з рф

Ткаченко порадив відвідати Ізюм усім, хто ще сподівається на примирення з рф

Фото, відео
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко порадив відвідати деокуповане місто Ізюм Харківської області усім тим, хто ще сподівається на примирення з росіянами.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в Телеграмі.

"Повертаюся з Ізюма, і перше, що хотілося б сказати - переповняє лють. До росіян, до їхніх варварських методів, нелюдяних злочинів. Місто майже повністю зруйноване. Величезна кількість жертв, і невідомо ще стільки. Його відновлювати, і відновлювати. І воду, і тепло, і світло. Я вірю, що ми це зробимо найближчим часом. Але головне, для любителів, чи тих, хто ще має ілюзії, що можна замиритися з росіянами - відвідайте це місто. І тоді ви зрозумієте, чому українці просять на перше, друге і третє зброю. Бо прощення цьому немає", - сказав Ткаченко.

У дописі у Фейсбуці Ткаченко зазначив, що на відновлення міста потрібно надзвичайно багато зусиль. "Під час осади міста у березні Ізюм фактично був перетворений на згарище. Школа, яка простояла у центрі міста 140 років і витримала Другу світову війну, бібліотека, музична школа - вщент… Легше, мабуть, перерахувати будинки, які не згоріли, не зруйновані, ніж ті, які на сьогодні малопридатні для життя", - написав міністр.

За його словами, працівники Краєзнавчого музею змогли зберегти всю колекцію та експонати, але було пошкоджено дах будівлі.

Ткаченко привіз громаді міста українські книжки та щойно надрукований наклад газети "Обрії Ізюмщини". "Відновимо українське мовлення. Будемо займатись нагальними потребами консервації та ремонту закладів культури перед зимовим періодом. Але зброя потрібна понад усе, щоб гнати вилупків за обрії", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, Ізюм був захоплений повністю 2 квітня і звільнений у ході масштабного контрнаступу ЗСУ 10 вересня.

Читайте також: Закатований Ізюм: триває ексгумація загиблих від рук росіян українців

16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед виявлених загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Фото: Zelenskiy/Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-