Закатований Ізюм: триває ексгумація загиблих від рук росіян українців

Закатований Ізюм: триває ексгумація загиблих від рук росіян українців

Фотохроніка війни
Укрінформ
Під визволеним від російських загарбників Ізюмом на Харківщині продовжують ексгумувати тіла на локаціях масового поховання.

На місці, яке стало ще одним свідченням злочинів росіян проти українців, побував фотокореспондент Укрінформу.

Станом на вечір понеділка, 19 вересня, експерти Нацполіції ексгумували вже 146 тіл жертв російської агресії.

Більшість ексгумованих, за інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, цивільні особи, зокрема 2 дітей. У частини загиблих – ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв'язаними руками та слідами катувань. У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення. 

За словами Ізюмського міського голови Валерія Марченка, ексгумація похованих під Ізюмом жертв російських обстрілів і катувань під час окупації міста триватиме ще близько двох тижнів, бо захоронень дуже багато. 

Тіла везуть у Харків, щоб провести судово-медичні експертизи для остаточного з'ясування причин смерті.

Тимчасова окупація Ізюма тривала з 7 березня до 10 вересня 2022 року. П’ять місяців збройні формування рф здійснювали масовані обстріли міста та його околиць з різних видів зброї, убивали та катували місцевих жителів.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Читайте також: Перші дні після деокупації: який вигляд має Балаклія та околиці

За даними правоохоронців, на звільнених від росіян територіях Харківської області виявлено вже 11 катівень, шість із них – у місті Ізюм.

У Харківській області з 6 вересня від російських загарбників звільнено близько 8500 квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та близько 150 тисяч людей.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-