Арестович про контрнаступ: Ворог не має сил організувати другу та третю лінії оборони

Арестович про контрнаступ: Ворог не має сил організувати другу та третю лінії оборони

Відео
Укрінформ
Радник Офісу Президента Олексій Арестович переконаний, що росіяни не змогли організувати лінії оборони на раніше захоплених територіях України.

Про це він сказав в ефірі "Фейгин live", передає Укрінформ.

За словами радника ОП, "хвороба" путінських військ шириться та розростається. Це говорить про те, що бійці ЗСУ зберігають потенціал до розвитку наступу.

"Наступ розвивається своєрідним темпом, який ми самі можемо підтримувати. Противник практично не впливає на просування", – зауважив радник ОП.

Читайте також: Арестович про контрнаступ на Харківщині: Нам вже нема куди подіти полонених

За його словами, зараз суттєвих перешкод для ЗСУ загарбники не створюють, адже 170 тисяч військових рф від Харкова до Херсона – це дуже мало, щоб втримати захоплені міста.

"Немає сил організувати другу лінію оборони, третю лінію оборони. Вони намагалися вчора кинути резерви в бій. Кидали їх одразу ж, що є найдурнішим способом, адже резерви потрібно накопичити, забезпечити, вони повинні провести розвідку тощо", – додав Арестович.

Читайте також: Резніков про дії ЗСУ: Завдання не просто вигнати російські війська, а максимально їх послабити

За його словами, це все потребує часу. Своєю чергою, кидання резервів одразу в бій схоже на спробу гасити багаття бензином чи трісками зупиняти цунамі.

"Наші пруть вперед, не зупиняючись. А ці слабенькі загорожі, які навіть не встигли зрозуміти, в якому вони районі, зорієнтуватися на карті, намагаються стати вздовж дороги. Їх одразу ж виносять", – зауважив радник голови ОП.

Арестович пояснив, що українські захисники досягли там успіху лише завдяки військовій майстерності – від розвідників, які отримали усю необхідну інформацію, до всіх військових, незалежно від рангу, на місцях.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні в суботу, що від початку вересня Збройні Сили Україні звільнили від російських окупантів уже 2 тисячі кілометрів української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-