ЗСУ за три дні знищили ворожих ракет, літаків і гелікоптерів на $157,5 мільйона

ЗСУ за три дні знищили ворожих ракет, літаків і гелікоптерів на $157,5 мільйона

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські захисники протягом 5-7 вересня знищили крилатих ракет, літаків та гелікоптерів російської армії на 157,5 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У Генштабі пояснили, що пораховані лише засоби повітряного нападу російської армії: крилаті ракети, літаки та гелікоптери, які знищили підрозділи Зенітних ракетних військ Повітряних сил, Протиповітряна оборона Сухопутних військ та Десантно-штурмові війська.

Підрахунок втрат засобів повітряного нападу російської армії у валюті провели у Генеральному штабі ЗСУ.

Одна з найдорожчих і найтехнологічніших ракет на озброєнні рф – це крилата ракета Х-101, орієнтовна вартість якої 13 млн доларів. Шість таких ракет ворог випустив по Україні 5 вересня (п’ять із них збила ППО Повітряних сил), тобто загальна вартість випущених ракет становить 78 млн доларів.

Читайте також: ЗСУ дзеркально проводять військові навчання біля кордону з білоруссю

Крім того, росіяни випустили по Україні дві керовані авіаційні ракети Х-59, загальна вартість становить 600 тис. доларів (300 тис. доларів за одиницю).

Також за цей період ворог втратив два ударні вертольоти Ка-52 на 32, 4 млн доларів (16,2 млн доларів за одиницю) та ударний вертоліт Мі-24 (12,5 млн доларів за одиницю).

Воїни ДШВ 5-7 вересня знищили три російські штурмовики Су-25 на суму 33 млн доларів (11 млн доларів за одиницю).

За три дні українські військові знищили 10 безпілотників оперативно-тактичного рівня типу “Орлан-10” на 1 млн доларів (100 тис. доларів за одиницю).

“Отже, за орієнтовними підрахунками, лише у небі за три доби війни втрати російської армії склали 157, 5 млн доларів США”, - підкреслили у Генштабі.

Читайте також: ЗСУ звільнили та взяли під контроль понад 30 населених пунктів на Харківщині - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 вересня ліквідували близько 52 тисяч 250 російських загарбників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-