Зеленський: Нас чекають на окупованих територіях, а якщо чекають – ми повернемось

Зеленський: Нас чекають на окупованих територіях, а якщо чекають – ми повернемось

Укрінформ
Незалежність України у сучасних умовах перебуває на своєму піку, оскільки українці ніколи не були такі міцні як нація і держава.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час спільної з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном пресконференції у Києві, відповідаючи на запитання журналістів, наскільки незалежною є Україна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки ми незалежні? Наскільки це можливо сьогодні, настільки ми незалежні. Я думаю, що наша стійкість за 30 років, наша незалежність за 30 років сьогодні знаходиться в самому серйозному піку, в самому серці незалежності. Я так вважаю, ми ніколи не були такі міцні як нація і як держава, авжеж не було війни з росією... Але країна - сьогодні ми всі згуртовані", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна і світ вигризли у росії ініціативу у війні

Він додав, що понад 90% вважають себе повністю незалежними, всі розуміють, що хочуть бути в Європі, що потрібні гарантії безпеки і бачать себе в Альянсі.

"Ми готові виборювати свою Незалежність і готові виборювати її на полі бою, я вважаю, що все це риси дорослої, попри 31 рік, незалежної сильної держави, багатонаціональної, різноманітної, але яка демонструє сьогодні таку одностайність", - сказав Зеленський.

Він додав, що українці повністю незалежні, попри те, що 20% нашої території тимчасово окуповані: "Повірте мені, навіть на тих територіях в багатьох містах і селах такі самі міцні і незалежні люди, іноді навіть міцніші, бо їм там складно, багатьом там складно, великі ризики в День Незалежності вийти на вулиці окупованої Херсонщини з українськими прапорами, або Мелітополь, Крим тощо... вони нас чекають, а якщо чекають, то ми повернемось", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Португалії

Як повідомлялося, Джонсон на День Незалежності України 24 серпня прибув до Києва. Цей візит британського прем’єра до Києва став третім в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії та четвертим за нинішній рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-