Битва за Україну. День сто шістдесят п’ятий

Битва за Україну. День сто шістдесят п’ятий

Укрінформ
ЗСУ ліквідували російських військових зі складу 64-ї окремої мотострілецької бригади, які катували мирних жителів у місті Буча Київської області

З портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов другий караван з українським продовольством – 3 судна з Чорноморська та ще одне з Одеси. Слава Україні і смерть ворогам!

Ми зібрали для вас інформацію про сто шістдесят п’ятий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 5 ЦИТАТ

  1. Володимир Зеленський, президент України: «Шановні воїни Повітряних сил! Дорогі ветерани! Вітаю вас із Днем Повітряних сил Збройних сил України. Саме ви не дозволили російським окупантам запанувати в українському небі. Саме ваша майстерність і стійкість змусили російські літаки й гелікоптери триматися якомога далі від лінії фронту, уникати прямих сутичок з нашими пілотами, а ракетні удари окупантів не завжди досягають цілей. Українці пишаються вами, надихаються вашими бойовими успіхами, усіляко підтримують вас, вірять у стійкість захисників українського неба і розділяють біль від втрат».

  1. Петро Порошенко, п’ятий президент України: «путін прийшов захопити всю Україну для того, щоб проводити війну проти всього демократичного світу. Це війна не проти України. Це війна проти нас усіх».

  1. Кая Каллас, прем'єр-міністр Естонії: «Безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин того, що ми знову зіткнулися із руйнівною та геноцидною війною на європейській землі. путін розраховує на безкарність. Тому ми тим більше маємо зробити все можливе, щоб усі, хто стоїть за агресією та масовими злочинами проти України, були покарані».

  1. Курт Волкер, екс спецпредставник Держдепу США з питань України: «Ніхто не буде спостерігати, як у сучасному світі використання ядерної зброї стає нормою життя. Байден та Остін неодноразово попереджали, що якщо буде застосована ядерна зброя, це призведе до відповіді з боку НАТО. Це росіяни знають, тому не будуть нічого робити. російські військові, розуміючи всі наслідки, не зроблять цього».

  1. Блаженніший Святослав, глава УГКЦ: «Окупанти використовують мирний атом як зброю, щоб залякати Україну і світ. Закликаю усі міжнародні інституції відреагувати на таку терористичну поведінку окупанта на українській землі!»

БОЙОВІ ДІЇ

Генштаб: оперативна інформація на 18:00 7 серпня 2022 р.

  • На Слов’янському напрямку неподалік Вірнопілля окупанти намагалися вести штурм, українські воїни придушили цю недолугу спробу та відкинули ворога назад.
  • Поблизу Богородичного та Долини ворожа розвідка боєм завершилася для окупантів втратами та відступом.
  • На Краматорському напрямку ворог штурмом намагався покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.
  • На Бахмутському напрямку силами розвідувальної групи ворог намагався визначити систему оборони наших військ неподалік Білогорівки. Група виявлена та знешкоджена.
  • Противник вів наступ в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Яковлівка та Вершина, успіху не мав, відійшов. Поблизу Кодеми тривають бойові дії.
  • На Авдіївському напрямку російські окупанти намагалися прорвати оборону наших військ у напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Піски і Мар’їнка.  Бойові дії тривають.
  • На Південнобузькому напрямку ворог наступав біля Благодатного, успіху не мав, відійшов.

ЗСУ знищили:

  • на півдні 23 військових рф, радіолокаційну станцію, ЗРК «Панцир-С1» та два військові автомобілі
  • на Донецькому близько 15 російських військових та ворожий склад з боєприпасами.

За інформацією української розвідки, російські окупанти замінували життєво важливі комунікації в Херсоні перед можливим контрнаступом ЗСУ. Йдеться про газопостачання, електропостачання і водопостачання.

Збройні сили України ліквідували російських військових зі складу 64-ї окремої мотострілецької бригади, які катували мирних жителів у місті Буча Київської області.

Від початку російського вторгнення в Україні як мінімум 6 російських командувачів були звільнені і 10 російських генералів ліквідовано – розвідка Британії

Ввечері 6 серпня російські військові знову обстріляли майданчик Запорізької АЕС, ракети влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, пошкоджені датчики для виявлення радіації, 1 працівник станції отримав поранення – Енергоатом

Україна передусім потребує багатоцільових винищувачів, які в тандемі з далекобійною артилерією, яку поставляють міжнародні партнери, допоможуть в деокупації загарбаних росією територій - Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

Від початку повномасштабного вторгнення вороги вбили в Україні 361 дітину, 703 — поранені.

Терористичний акт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні західного високоточного озброєння – Головне управління розвідки

До моргів Київщини з 15 червня по 27 липня надійшли понад 270 тіл загиблих з різних областей України, у тому числі з території металургійного комбінату "Азовсталь". Більшість тіл досі не ідентифіковані – поліція Київської області

Ситуація по областях станом на 8:00 7 серпня.

  • У Дніпропетровській області вночі російські війська обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. У Марганці постраждали 2 людей.
  • У Харкові зранку 2 ракети влучили по заводу в Індустріальному районі, 1 ракета пошкодила критичну інфраструктуру в Немишлянському районі. Ще одна у Новобаварському районі влучила у майданчик біля приміщення суду, постраждалих немає.
  • У Донецькій області за минулу добу росіяни обстріляли Бахмут, Авдіївку, Залізне, Соледар, с. Первомайське, смт Південне, смт Нью-Йорк, с. Новоселівку, с. Сонцівку. В області 5 людей загинули, 8 дістали поранення.
  • У Миколаєві ворог обстріляв промислові підприємства на околицях міста. По області 1 людина загинула, 8 отримали поранення, серед них дитина.

УКРАЇНА

У першу неділю серпня в Україні відзначають день Повітряних Сил Збройних Сил України. Президент Зеленський відзначив державними нагородами військовослужбовців з нагоди професійного свята.

Президент Зеленський у телефонній розмові з главою Євроради Шарлем Мішелем закликав запровадити санкції проти атомної галузі рф за обстріли ЗАЕС.

Американська акторка та продюсерка Джессіка Честейн прибула до Києва та відвідала дитячу лікарню "Охматдит".

З 1 вересня в офлайн-режимі працюватимуть лише ті навчальні заклади, в яких є належно обладнані укриття, а школи які не матимуть укриттів, будуть надавати освіту в онлайн-форматі або практикувати змішану форму - Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки

У Києві під час комендантської години бійці Національної гвардії України затримали зловмисника-рецидивіста, який намагався прорватися через блокпост, змусивши військових відкрити вогонь – Нацгвардія

МЗС України заявило про рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії та вимагає деокупації частин територій країни.

«УКРІНФОРМ»: Це до 14-ї річниці 08.08.08 – нападу рф на Грузію, якщо хто забув. Якби міжнародна спільнота зреагувала тоді адекватно, багато чого пішло би у світі і в Україні не так, як пішло…

ЕКОНОМІКА

З портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов другий караван з українським продовольством – 3 судна з Чорноморська та ще одне з Одеси. На борту 4 балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тис. тонн агропродукції - Мінінфраструктури

«УКРІНОРМ»: 6 серпня вперше від початку розв'язаної росією повномасштабної війни в Україну прибуло судно під завантаження - балкер FULMAR S  під прапором Барбадосу. Це свідчить про те, що «зерновий коридор» запрацював повною мірою і судновласники можуть повернутися в українські порти.

Депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами, що має надати додатковий ресурс для відбудови економіки.

Національний банк за тиждень продав на міжбанківському валютному ринку 490,38 млн дол., а купив 7,5 млн дол. США.

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із збору коштів коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги вже придбані перші 24 реанімобілі.

Першу в Україні інноваційну сонячну енергетичну систему SmartFlower у встановили Тернополі - Сергій Надал, міський голова Тернополя.

«УКРІНФОРМ»: Номінальна потужність сонячної енергетичної системи сягає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди.

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Уряд Швеції направить до Великої Британії військових інструкторів для проведення базової військової підготовки українців - міноборони Швеції

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International шкодує про "страждання та гнів", викликані її заявою від 4 серпня щодо українських військовослужбовців. Втім, своїх висновків вони не відминили.

«УКРІНФОРМ»:  Весь світ знає хто росія і які звірства вона чинить в Україні і що саме ЗСУ робить усе для того, щоб український народ перестав буди жертвою агресора. Про Amnesty International світ уже давно знає все: це структура отруєна  лівацтвом, вона давно прислужує злочинному режиму путіна. Інформацію про це, для початку, не зле б вивісити перед кожним офісом чи інформаційними повідомленням цієї ганебної контори.  

УЄФА безкоштовно передала УАФ (Українській асоціації футболу) права на телетрансляцію вересневих матчів національної збірної України в Лізі націй.

ВОРОГ

У рф заблокували сайти сервісу платної підписки Patreon і сервісу з англійської граматики Grammarly.

«УКРІНФОРМ»: Всіх, хто не підтримує політику кремля в росії або блокують, або саджають за грати. Ось така свобода слова.

У Білорусі заблокували доступ до порталу "Польського радіо"

На кордоні з Косово затримали російську пропагандистку Дар'ю Асламову, яку підозрюють у шпигунстві на користь рф -  Джеляль Швечла, міністр внутрішніх справ Косово.

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-