росіяни обладнали морг у тимчасово окупованій Боровій на Харківщині

росіяни обладнали морг у тимчасово окупованій Боровій на Харківщині

Укрінформ
На території одного із сільгосппідприємств у тимчасово окупованому селищі Борова на Харківщині росіяни обладнали морг, куди звозять своїх убитих військових - кількість трупів постійно збільшується.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"На території одного з сільськогосподарських підприємств Борової окупанти облаштували морг, куди звозять трупи своїх військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдатів у боях як у сусідніх Луганській і Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мелітополі морги переповнені тілами загиблих солдат рф

Зазначають, що, станом на 18 липня, Борівська селищна територіальна громада перебуває під тимчасовою окупацією рашистів. За даними аеророзвідки, російські війська дислокуються у багатьох населених пунктах громади та поблизу них. Продовжується транзит ворожих військ через територію Борівщини. Ворог постійно зазнає втрат через вогневе ураження своєї техніки та живої сили.

На окупованій Борівщині, окрім гривні і рубля, з‘явилася ще одна одиниця розрахунку - дизельне пальне та бензин. Саме пальним російські військові охоче розраховуються з місцевими жителями за самогон, харчові продукти та інші речі.

Читайте також: У Мелітополі росіяни шукають холодильники для свого «вантажу 200» – розвідка

У селищній раді інформують, що окупанти продовжують вивозити зерно минулорічного врожаю на територію рф. Робиться це інколи без узгодження з власниками, а подекуди навіть і без відома окупаційної тимчасової військової адміністрації. Водночас окупаційна влада наполягає на тому, щоб керівники фермерських господарств та підприємці оформлювали у Куп‘янську тимчасові патенти для ведення підприємницької діяльності. Таким чином російські загарбники намагаються контролювати процес продажу збіжжя та отримувати з цього дохід.

Читайте також: Загарбники навмисне підпалюють поля - щодня горить збіжжя у п’яти-семи областях

Як повідомляв Укрінформ, у Борівській громаді, яка повністю захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовані сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Борова межує з Ізюмщиною та захопленим Куп'янськом, а також із Луганською та Донецькою областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-