Мешканці окупованої Луганщини чекають на ЗСУ - Гайдай

Мешканці окупованої Луганщини чекають на ЗСУ - Гайдай

Відео
Укрінформ
Мешканці тимчасово захоплених росіянами територій Луганщини чекають на деокупацію і радіють успіхам української армії.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Тішить настрій місцевого населення тимчасово окупованих територій - люди чекають на деокупацію. І в Луганську, і в Алчевську, і в Кадіївці - в усіх населених пунктах української Луганщини", - зазначив Гайдай.

У відеокоментарі він розповів, що після ударів ЗСУ по тилам загарбників люди на окупованих територіях діляться радістю з приводу того, що "наші працюють".

Окупанти ж, за його словами, налякані успіхами українських військових у використанні нового західного озброєння, активізували підготовку до так званого "референдуму" про приєднання Луганщини до рф.

Читайте також: На Луганщині ЗСУ знищили склади боєприпасів та командний центр — Гайдай

"По-перше, орки мають величезні логістичні проблеми через знищення складів з БК. По-друге, росіяни розуміють, що українські території їм не піддаються, бояться контрнаступу, тому захоплений Донбас повністю вони не зможуть швидко приєднати до рф, щоб оголосити загальну мобілізацію, тож вирішили не чекати - і вже проводять агітацію на окупованій частині Луганщини про приєднання до раші", - поінформував начальник ОВА.

Він повідомив, що в окупованих містах загарбники роздають газети з матеріалами про "позитив" російського режиму і вже створили "штаб" з підготовки "псевдовиборів без вибору".

Читайте також: Гайдай: Луганщина, яка стала пеклом для росіян, продовжує тримати оборону

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-