ЗСУ відкинули ворога біля Новомихайлівки та змусили залишити Іванівку

ЗСУ відкинули ворога біля Новомихайлівки та змусили залишити Іванівку

Дані Генштабу
Укрінформ
російські загарбницькі війська продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії на різних напрямках. ЗСУ зупинили наступ ворога та відкинули його назад в районі Новомихайлівки та змусили залишити Іванівку.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну ситуацію на фронті, станом на 18.00.

«На Сіверському напрямку без особливих змін. Противник обстріляв позиції Сил оборони в районах населених пунктів Студенок, Товстодубове, Нова Слобода та Білопілля. На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Здійснював обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Золочів, Хрестище, Молодова, Коробочкине, Велика Бабка, Малинівка, Іванівка, Черкаська Лозова, Слатине та Чепіль. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Дементіївка, успіху не мав, відійшов. Завдав авіаудару неподалік Верхнього Салтова та Прудянки. Вів повітряну розвідку БпЛА “Орлан-10”», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Слов’янському напрямку ворог продовжує ведення оборони. Обстрілював із артилерії райони Долини, Курульки, Адамівки та Барвінкового. Штурмові дії в районі населеного пункту Богородичне українські воїни вкотре успішно відбили.

На Донецькому напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Івано-Дар’ївки та Золотарівки. За результатами бойових дій закріплюється в районі населеного пункту Верхньокам’янка.

На Краматорському напрямку ворожі обстріли зафіксовано поблизу Білогорівки.

Крім того, на Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Кодеми і Берестового. Біля останнього здійснили розвідку боєм. Українські воїни дали рішучу відсіч та змусили ворога відійти.

Читайте також: Біля Лисичанська йдуть запеклі бої, але саме місто не оточене - Нацгвардія

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник з артилерії різних калібрів обстріляв райони Авдіївки, Опитного, Нетайлового, Павлівки, Оріхова, Малинівки, Новосілки та Новоандріївки. Завдавав авіаударів неподалік Павлівки. Наступальні дії ворога у районі населеного пункту Новомихайлівка українські захисники зупинили та відкинули його назад.

Читайте також: Піхотинці знищили «Стугною» черговий російський танк на Херсонщині

У пресслужбі також повідомили, що на Південнобузькому напрямку окупанти продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії. Ведуть повітряну розвідку БпЛА. За результатами дій українських воїнів противник залишив населений пункт Іванівка.

Як повідомляв Укрінформ, за зведеними даними Генерального штабу, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 2 липня орієнтовно склали 35 870 осіб особового складу. На фронті від початку повномасштабного вторгнення росії вже знищено: 1 582 танки ворога; 3 737 бойових броньованих машин; 800 артилерійських систем та 246 ракетних систем залпового вогню; 105 засобів ППО; 217 літаків та 186 гелікоптерів; 144 крилаті ракети; 15 кораблів та катерів. Також знищено 653 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, 2 614 одиниць автомобільної техніки та цистерн з паливно-мастильними матеріалами, 61 одиницю спецтехніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-