росіяни намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська - Міноборони

росіяни намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська - Міноборони

Укрінформ
Ворог прагне добитися повного контролю над Сєвєродонецьком й оточити українські війська в районі Лисичанська.

Про це поінформував речник Міноборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному і південно-східному напрямках від Сєвєродонецька. Противник значно збільшив кількість авіанальотів. Ворог прагне встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, веде наступальні дії, щоб спробувати оточити наші війська у районі Лисичанська і блокувати основні логістичні шляхи”, - поінформував представник Міноборони.

Читайте також: Інформація про Сєвєродонецьк є закритою, не треба шкодити оборонній операції — Мотузяник

Він сказав і про те, що внаслідок ударів по Лисичанську та навколишнім селам було зруйновано величезну кількість будівель. Під вогнем перебувають і такі населені пункти, як Борівське, Верхньокам'янка, Миколаївка, Біла Гора.

Мотузяник наголосив, що противник продовжує ракетні удари по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури України.

“Зокрема, нанесено ракетні удари по об’єктах у Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Луганській та Донецькій областях, у тому числі крилатими ракетами типу Х-59, а також “Онікс”, - уточнив він.

Під постійним артилерійським вогнем російських загарбників перебувають українські підрозділи на Харківському напрямку.

Читайте також: Ворог має певні тактичні успіхи на окремих ділянках завдяки перевазі в артилерії – Мотузяник

Речник Міноборони пояснив, що у такий спосіб противник намагається завадити виходу ЗСУ на держкордон та в тил угруповання військ рф, яке діє на Слов’янському напрямку.

“За будь-яку ціну ворог прагне утримати захоплені ним рубежі. З цією метою активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп. Також наша розвідка фіксує накопичення сил і засобів інженерних підрозділів окупантів в районі населеного пункту Великий Бурлук”, - зазначив Мотузяник.

Коментуючи ситуацію на Миколаївському напрямку, речник зауважив, що за підтримки армійської авіації противник завдавав масованих артилерійських ударів у районах населених пунктів Біла Криниця, Любомирівка, Степова Долина, Посад-Покровське, Киселівка, Благодатне та Велике Артакове.

На Криворізькому напрямку, уточнив представник МОУ, агресор веде контрбатарейну боротьбу за допомогою РСЗВ “Ураган”, а також обстрілював об’єкти транспортної інфраструктури у районі населеного пункту Апостолове.

Як повідомлялося, 24 червня у поліції Луганщини зафіксували 34 обстріли міст і сіл області, наслідком яких стала руйнація житла та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-