Прикордонники не бачать ознак підготовки ворога до наступу на Чернігівщину і Сумщину

Прикордонники не бачать ознак підготовки ворога до наступу на Чернігівщину і Сумщину

Укрінформ
На українсько-російському кордоні в межах Чернігівської та Сумської областей не зафіксовано формування ударного угруповання ворога для відновлення наступу, але загарбники продовжують обстріли територій.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Кордон з росією в межах Чернігівської та Сумської областей. Росія продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил в прикордонних районах брянської та курської областей, це робиться для демонстрації присутності та сковування сил, дій наших підрозділів і сил оборони. Формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу на даний момент не спостерігається", - сказав Демченко.

Читайте також: Ворог зосереджує війська біля кордону України та формує армійський корпус

Водночас, зауважив він, росія не припиняє обстрілів території Чернігівщини і особливо Сумщини. Такі дії несуть загрозу мирним жителям і нищать цивільну інфраструктуру. Противник щодня відкриває вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї, а також фіксується скидання вибухових предметів з безпілотників.

Як повідомлялося, за минулу добу на Сумщині росіяни обстріляли чотири райони з різних видів зброї. Зафіксована майже сотня ударів артилерії з боку рф. Один чоловік загинув внаслідок скидання боєприпаса з ворожого безпілотника.

Читайте також: Жодної загрози вторгнення з боку білорусі зараз немає - розвідка

Внаслідок артобстрілів пошкоджено інфраструктуру сіл Сумського та Конотопського районів. Зокрема, пошкоджень зазнали житлові будинки, Атинський психоневрологічний інтернат, водонапірна башта, електромережі, фермерське господарство; поранені тварини.

Також минулої доби росіяни обстріляли з мінометів підрозділи прикордонників біля села Грем’яч Чернігівської області. Втрат немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-