Ворог підтверджує, що використовує в Україні фосфорні і касетні бомби – СБУ

Ворог підтверджує, що використовує в Україні фосфорні і касетні бомби – СБУ

Аудіо
Укрінформ
рф продовжує грубо порушувати закони та звичаї війни і має на меті знищити якомога більше українців, використовуючи особливо небезпечні та негуманні види озброєнь, заборонені міжнародними конвенціями.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ, яка оприлюднила чергову перехоплену розмову загарбників.

Зокрема, говорячи про обстріл «Азовсталі», один із них говорить, що всі чекають, коли путіну це все набридне і він ракети «Тополь» «сюди накидає». «А так все, що міжнародними конвенціями було заборонено: касети, фосфор – нам усе дозволили, все пускаємо туди», – заявив загарбник.

Як зазначається, з 2014 року СБУ неодноразово фіксувала використання російськими загарбниками заборонених засобів ураження у районі проведення АТО/ООС. Після початку широкомасштабного вторгнення ці воєнні злочини вчиняються росіянами по всій лінії фронту. СБУ документує кожен із них.

В пресслужбі запевнили, що перехоплення та зібрані дані увійдуть до матеріалів у міжнародних судах, щоб жоден російський воєнний злочинець не уникнув покарання.

Читайте також: Ворожі бомби, ракети та фосфорні боєприпаси: на сході була «гаряча» ніч - зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі російські загарбники застосувати проти українських бійців, які тримають оборону на заводі «Азовсталь», фосфорні бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-