Україна входить у довготривалу фазу війни - Резніков

Україна входить у довготривалу фазу війни - Резніков

Укрінформ
Україна змусила росію знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня і входить у довготривалу фазу війни.

Про це у Фейсбуці написав міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"До 9 травня росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську Державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток. Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня. На цьому тлі ми входимо у нову – довготривалу – фазу війни. Щоб перемогти в ній, треба ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог, врешті-решт, не витримав", - написав міністр оборони.

Резніков зазначив, що після відкритого повномасштабного нападу росії 24 лютого у москві планували, і багато хто на Заході поділяв цю думку, що Україна капітулює за кілька днів. У кремлі розраховували за кілька тижнів встановити на нашій землі новий, «російський», лад.

Читайте також: Глава Пентагону обговорив із Резніковим подальшу військову допомогу Україні

Втім, українські захисники і захисниці, весь український народ дали відсіч окупантам і зірвали ці плани.

"Вони втекли з Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, Сумщини і визначили собі нові цілі – захоплення півдня та сходу України. Але цього знову не сталося. Завдяки масовому героїзму наших воїнів, згуртованості українців, міжнародній підтримці Україна вистояла", - написав Резніков.

Він наголосив, що захисники Маріуполя – морська піхота, гвардійці, зокрема, з полку «Азов», Маріупольський батальйон ТрО, прикордонники, поліцейські, розвідники, бійці Служби безпеки – виграли для нас час і зберегли багато життів.

Читайте також: рф не реагує на пропозиції вивести війська із захоплених після 24 лютого територій – Зеленський

Сили оборони в зоні проведення ООС, а також у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях стримали навалу ворога. Ізюм, Попасна, Рубіжне, Авдіївка, Мар’їнка і не тільки – це справжні міста Героїв і місця бойової слави українців.

Рух Опору у Мелітополі, Херсоні та інших населених пунктах – це важливий внесок у спільну перемогу, зазначив міністр.

Як наголосив Резніков, на міжнародному рівні також відбувся тектонічний зсув. Це відбулося завдяки системному поясненню з української сторони, що нам потрібне важке озброєння: авіація, артилерія, танки і бронетехніка тощо – західних зразків і калібрів, які використовують країни НАТО.

“За місяць Україна пройшла інтеграційний шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років. Ми вже отримуємо важке озброєння від партнерів. Зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті. Три місяці тому це вважалося неможливим” - написав Резніков.

Читайте також: Війна з рф: Резніков розповів, яку західну зброю й техніку освоюють українські захисники

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня міністр оборони США Ллойд Остін заявив про створення міжнародної Контактної групи з питань оборони України за участі понад 40 держав. Остін закликав союзників і партнерів прискорити надання оборонної допомоги Україні, заявивши, що час в нинішній ситуації відіграє велике значення.

Міністерство оборони США створило Центр контролю військової допомоги Україні (ECCU), який займатиметься координацією та оптимізацією постачання озброєнь нашій країні з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-