війська рф зруйнували Ізюмський приладобудівний завод

війська рф зруйнували Ізюмський приладобудівний завод

Укрінформ
Окупанти повністю зруйнували Ізюмський приладобудівний завод, що входить до складу концерну «Укроборонпром».

Про це у Фейсбуці написав начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міськради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Протитанковий ракетний комплекс українського виробництва «Стугна-П», наводить жах на російських окупантів, які вторглися в Україну. Виробництво лазерного комплексу здійснювалося на Державному підприємстві «Ізюмський приладобудівний завод». Саме наші земляки, ізюмчани виробляли оптичні прилади для «Стугни». Але, на жаль, зараз ІПЗ лежить в руїнах. Російські окупанти повністю зруйнували завод авіабомбардуваннями, а потім розграбували й те, що залишилося», - написав Стрельник.

Він зазначив, що в умілих руках українських захисників «Стугна-П» нищить не тільки бронетанкову техніку ворога, а ще й армійську авіацію противника. Головними перевагами ПТРК є дистанційне керування оператором випущеною ракетою та наведення системи на ціль лазерним променем.

Читайте також: Війська рф просунулися далі на південь від контрольованого ними Ізюма - ровідка Британії

У міськраді сподіваються, що після перемоги завод буде відновлено.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували місто Ізюм Харківської області на початку березня та не погоджували гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова.

Ізюмський приладобудівний завод (заснований 1923 року) — підприємство оптичного скловаріння та оптичного приладобудування, оптико-електронної промисловості, що здійснювало виробництво оптичного скла, оптичних елементів, оптичних компонентів та оптичних систем, вогнетривів та кераміки. Також підприємство проводило дослідні конструкторські роботи. Наприкінці грудня 2010 року увійшло до складу державного концерну «Укроборонпром».

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-