Кремль активізував війська в Придністров’ї – Україна має готуватись до будь-яких сценаріїв

Кремль активізував війська в Придністров’ї – Україна має готуватись до будь-яких сценаріїв

Укрінформ
Російська федерація активізує свої війська, які знаходяться на території Молдови, так званої Придністровської невизнаної республіки, тому Україна повинна готуватись до будь-яких сценаріїв.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону UA: Разом заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ми не повинні розслаблятися, тому що насправді ворог перегруповує війська, можливо, для того, щоб здійснювати наступальні дії по Слобожанському напрямку, Донецькому та Луганському. Ще цікаво, що рф активізує свої війська, які знаходяться на території Молдови, так званої Придністровської невизнаної республіки. Можливо, це робиться для провокацій. Ми повинні готуватись до будь-яких сценаріїв», - наголосила Маляр.

Читайте також: російські війська у Придністровготують провокацію на кордоні з Україною

Вона також підкреслила, що росіяни не дотримуються жодних правил ведення війни, які встановлені міжнародним правом.

«Російська федерація порушує геть все, тому можна очікувати будь-яких провокацій», - заявила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники з 24 лютого по 1 квітня втратили в Україні вже близько 17,7 тис. особового складу. Також серед втрат ворога - 625 танків, 1751 бойова броньована машина, 316 артилерійських систем, 96 реактивних систем залпового вогню, 54 засоби протиповітряної оборони, 143 літаки, 131 гелікоптер, 1220 одиниць автомобільної техніки, 7 кораблів / катерів, 76 цистерн з паливно-мастильними матеріалами, 85 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 24 одиниці спеціальної техніки та 4 пускових установок оперативно-тактичної ракетної зброї.

Ілюстративне фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-