СБУ за місяць ліквідувала п'ять ворожих ботоферм

СБУ за місяць ліквідувала п'ять ворожих ботоферм

Фото, відео
Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення працівники СБУ ліквідували п'ять ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів.

Про це інформує пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що ботоферми діяли на території Харкова, Черкас, Тернополя, Полтави, а також на Закарпатті. Фейкові акаунти були створені у різних соцмережах, включно з тими, які наразі є забороненими в Україні.

Через цю «армію ботів» поширювали фейки про війну рф в Україні, відбувалося масоване нав’язування й виправдання російської агресії та ідеології.

СБУ ліквідувала п'ять ворожих ботоферм / Фото: ssu.gov.ua

Таким чином, зазначають в СБУ, ворог намагався інспірувати панічні настрої серед українських громадян і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в різних регіонах.

Під час обшуків правоохоронці виявили: понад 100 комплектів GSM-шлюзів, майже 10 тис. сім-карток різних мобільних операторів, які використовували для маскування злочинної діяльності, ноутбуки та комп’ютерне обладнання з доказами незаконних дій і чорнову бухгалтерію.

За цими фактами СБУ вже розпочала кримінальне провадження за ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-